onsdag 5 april 2017

Första kvartalet - och reserapporter den närmaste tiden

Hade egentligen inte tänkt göra något inlägg om kvartalet. Men så här uppe i luften på väg mot semester i Nordamerika, med lugna/sovande barn och en ok uppkoppling hos SAS, ja då passar det ju fint att ändå kort sammanfatta!

Fyra vinnare, två förlorare. Kvartalet var lugnt, portföljen rörde sig bara sådär 3-4 %. Sammanfattningsvis fanns vinnarna här hemma och bland de exotiska, och förlorarna i Nordamerika.Tittar man på de som rört sig tvåsiffrigt fanns fyra tydliga vinnare, och två förlorare.

Vinnare:

1. HDFC bank (Indien), +24 %
2. Cloetta, +23 %
3. Femsa (Mexiko), +16 %
4. Atlas Copco, +15 %

Indien har generellt haft ett bra kvartal, och HDFC har följt med efter en helt ok rapport. I Mexiko har peson återhämtat sig ordentligt.

Förlorare:

1. Flexsteel (USA), -23 %
2. StellaJones (Kanada), -10%

Möbeltillverkaren Flexsteel har utvecklats svagt, sannolikt är det nära förknippat med Trumps så här långt turbulenta presidenttid. Kursen steg tidigare kraftigt på förhoppningarna om ökad privat konsumtion när skatter ska sänkas. StellaJones kurs har dalat sedan vinstvarningen i januari, som följer av svag försäljning av järnvägsslipers.

Räkna med inlägg om förändringar i portföljen. Mjölk och tegel är en hint.

Reserapporter. De närmaste tre veckorna blir det dock lite annat fokus på bloggen. Tänker testa och besöka några av mina innehav m fl. Räkna med test av snacks, vin, pizza, kaféer och lite annat! Fler men kortare inlägg.

Hälsningar från luften, över norra Kanada!

1 kommentar:

Gustav sa...

Blir spånnande att läsa reserapporterna!

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.