söndag 24 juni 2018

Min fotbollselva - har jag hittat balansen i laget?


Efter Sveriges tunga förlust mot Tyskland känns allt med med fotboll tungt... Men fotbollselvorna har ju duggat tätt, och självklart måste man vara med i leken. Det var inte en självklar uppställningen, och flera av spelarna på bänken är redo att hoppa in och göra viktiga insatser. 

Målvakt.
Den kanadensiska glaskrossen Vitreous Glas tar en självklart plats som målvakt. Med en hög lägstanivå kompenserar man stabilt för andra spelares eventuella misstag. 

Försvaret. Som mittbackspar hittar vi Gotlandsbolaget och Gruma (MX). Gotlandsbolaget en utpräglad värdeinvestering, Gruma ett mycket defensivt livsmedelsbolag. Till höger har vi Straco (SG), med akvarier och pariserhjul i Asien. Värderingen är låg, och med en stor nettokassa kan man göra fina och oväntade rusher på kanten när luckor uppstår. På vänsterkanten hittar vi äppelodlaren mm Scales Corp (NZ), med hög lägstanivå och offensiva kvaliteter. Uppstår rätt lägen kan man helt klart skapa lägen från kanten.

Mittfältet. Som mittfältspar hittar vi de båda sydafrikanerna Shoprite (livsmedelskedja) och Italtile (kakel/badrum), båda med stor spelskicklighet och med både offensiva och defensiva kvaliteter. På kanterna hittar vi två offensiva asiater; Micro Mechanics från Singapore (verktyg för halvledarindustrin) och indonesiska Bank Rakyat. Micro Mechanics har en hög högstanivå, men ibland kan supportrarnas förväntningar vara väl höga. Rakyat spelar oftast stabilt, även defensivt, men kan ibland påverkas negativt när motståndarnas supportrar hörs för mycket.

Anfallet. Indiska HDFC Bank är en erfaren anfallare med fantastisk historik. Lagets kanske starkaste medlem. A2 Milk (NZ) har en ännu högre högstanivå och kan i rätt form avgöra turneringen. Trolig skytteligavinnare.

Som sagt, utöver elvan finns en mycket kompetent bänk, med spelare för alla positioner. T ex Brasserie Cameroun som en offensiv back på kanten, och Femsa (MX) i en defensiv mittfältsposition. Superlon (MY), med vissa skadebekymmer, kan få chansen till ett sent inhopp i anfallsposition. 

Har jag hittat balansen i laget?

4 kommentarer:

 1. Känns som ett bra lag, HDFC kanske platsar i min elva - vi får se om jag slänger ihop en, jag har ju många spelare att välja mellan :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart den gör! Men du har ju en lite svårare laguttagning :-)

   Radera
 2. Ser stabilt ut! Verkligen en VM-elva och tränaren har ingen "home bias". Bara det att ställa en glaskross i mål tyder på tänkande utanför boxen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack! Ja det ska väl vara Gotlandsbolaget då, men Gotland är ju ett annat land..?

   Radera