söndag 4 juni 2017

Apple, på riktigt: Scales Corp.


Har den senaste tiden fokuserat lite extra på Nya Zeeland. Landet som ligger nästan så långt bort man kan komma, men som samtidigt är så likt Skandinavien. Klimatet, välfärdsmodellen, starka regelverk, hög levnadsstandard, och hög utbildningsnivå är utan tvekan sådant vi har gemensamt. Detta, närheten till Asien, och en misstanke att landets börs befinner sig under radarn, inspirerade mig. Det senare kommer jag att komma tillbaka till i ett senare inlägg.

Jag landade på äppelodling. Förvånansvärt nog är det här en bransch som visar fin lönsamhet i Nya Zeeland. Företaget Scales Corp., landets största äppelproducent med 25 % av produktionen, visar en riktigt bra lönsamhet med ROE närmare 20%. Dessutom är tillväxten fin på senare år.


Det här är annars ett företag med en brokig historia. Man började sin verksamhet 1897 som en reaktion mot höga fraktpriser för landets fårbönder. Och det var inom fartygstransporter man också höll sig länge, med skiftande resultat. Nya verksamheter blev aktuella först efter en rekonstruktion under slutet av 1980-talet. Idag dominerar äppelodlingar omsättningen (60 %) tillsammans med logistik/kylutrymmen för livsmedelsindustrin (30 %)

Tillbaka till äpplena, vad är det som gör äppelodling på Nya Zeeland intressant?

Bra klimat, effektiva odlingar. Äpplena odlas på den norra ön med ett medelhavsliknande klimat. Milda vintrar, i kombination med relativt svala somrar, ger ett klimat som lämpar sig extremt väl för äppelodling. Dessutom jobbar man generellt utifrån ett förvånansvärt vetenskapligt angreppssätt vid utformningen av äppelodlingar, och genom hela odlingsprocessen. Detta tillsammans gör Nya Zeeland till det klart mest effektiva landet sett till produktion per hektar.

Södra halvklotet, och nära Asien som gillar äpplen. Nya Zeelands geografiska position är gynnsam på flera sätt. Inte minst, som aktör på södra halvklotet konkurrerar man i praktiken bara med andra aktörer på det södra halvklotet. Chile och Sydafrika de verkliga stora konkurrenterna när vi på norra halvklotet ska köpa äpplen så här års. Dessutom har man nära till Asien, och inte minst Kina, som blir allt mer förtjusta i äpplen. Det här är också förklaringen till att exporten ökar i snabb takt. Förra året exporterade man för drygt 700 miljoner Nya Zeeländska dollar (drygt 3,5 mdr kronor), 2022 ska den siffran vara uppe i en miljard.

Och Scales?

Asien, nya äppelsorter, ingång i Kina. Företaget satsar stenhårt på Asien. På 10 år har man ökat andelen export dit från 20 % till över hälften. Dessutom satsar man på att ställa om produktionen mot allt mer exklusiva äppelsorter som är anpassade för de asiatiska kundernas smak. På det sättet kan man också ta allt mer betalt för sina äpplen. Dessutom har man en riktigt fin ingång i Kina. Sedan ett drygt år finns China Resources med drygt 3000 butiker, som storägare i företaget, med drygt 15 %. 

Lyssna förresten gärna in en pod från Kreditvärden (min 18 och framåt), för intressant diskussion på precis det här temat. Det gäller att hitta produkterna som kineserna gillar och investerar i. Och de gillar västerländskt, som står för kvalitet! 

Hela kedjan, många små odlare. Företaget behärskar hela kedjan från plantering av träd, till odling, skörd, paketering, förvaring och logistik. Det här ger kostnadsfördelar, och dessutom är odlingarna i landet fortfarande fragmenterad med många och små odlare. Här finns möjlighet till förvärv och konsolidering. Senast har man t ex förvärvat Longview, en liten men i Kina högt klassad äppelleverantör. Förvärvet ger ny odlingsyta och infrastruktur för äppelhantering, i nära anslutning till Mr Apples odlingar. 

Logistik och förvaring av livsmedel. Företaget är marknadsledare inom förvaring av livsmedel, med kylrum och kylmöjligheter för vätskor.  Utrymmen finns i strategiska lägen, också långt ifrån den egna verksamheten. Med verksamheten fångar man bredare inkomster från landets livsmedelsexport, samtidigt som man har en effektiv infrastruktur för sin egen export. Verksamheten kräver en hel del investering, och dessutom ska krävande regelverk följas. Konkurrensfördelarna ska nog inte underskattas, även om omsättningen står och stampar.


Kommentar till grafen: företaget har vissa år betalat ut årets andra omgång utdelning i januari året efter, jag har i grafen justerat till berört år. 

Starka finanser, bra pris. Finanserna är stabila. Kassaflödet är starkt och finansierar den höga utdelningen (ca 5 % direktavkastning), löpande investeringar, och större delen av det senaste förvärvet. Balansräkningen är stark och innehåller bara marginella skulder. Större delen av odlingsmarken ägs, men viss del arrenderas. Prislappen p/e 12-13 ser jag som mycket attraktiv.

Och vad kan man se för svaga sidor:

Väder och skadedjur. Som all odling riskerar man såklart att drabbas negativt av de allt mer extrema väderförhållanden på vårt klot. Likaså kan bränder (vid torra väderförhållanden) och skadedjur, drabba företagets skördar. Skördarna påverkas också av normala väderskiftningar år från år, vilket kan påverka både volym och kvalitet.

Varumärkesfördelarna små, och risk för inhämtat försprång? Även om Scales lyckas med att etablera Mr Apple som ett förhållandevis starkt varumärke i Asien, så är det äpplen man odlar, som även andra aktörer kan odla. Konkurrensfördelarna kan nog aldrig bli som för Starbucks, Coca Cola, eller för all del A2 milk company. Nya Zeelands styrka och försprång handlar dessutom delvis om att man är duktiga på att etablera nya äppelsorter, och på ett mer vetenskapligt sätt att hantera odlingarna på än konkurrentländerna. Får man behålla det försprånget?

Beroende av Asien. Scales potential i Asien kan också vara dess svaghet. En ekonomisk nedgång, en förändrad trend i äppelkonsumtion, eller någon form av importrestriktion i t ex Kina, skulle kunna få stora negativa konsekvenser.

Kan såklart inte låta bli att snegla på jämförelse mellan Apple eller äpplen. Men man måste självfallet vara medveten om att det är två extremt olika företag det handlar om. Och vi vill ju inte jämföra äpplen och päron (!). Ett nyckeltal som alla gånger säger något är ROA (vinst per tillgångar). Här landade Scales på runt 13 % 2016, Apple var bara något vassare på 14 %. Men viktigast för mig: när någon helt ny teknik tagit över som standard inom mobiltelefonin (minns ni Nokia?)  så lär mänskligheten fortsätta att äta äpplen!

Helheten ser bra ut: konkurrensfördelar i geografi och klimat, potential och tillväxt i Asien, ocyklisk verksamhet och låg värdering. Att konkurrensfördelarna i stora delar är strukturella är såklart en styrka, och de fördelar man har genom innovation (nya äppelsorter, vetenskaplighet i odlingarna) kan sannolikt grunda sig i en kultur som inte heller ska underskattas. Lönsamheten är bra, och i en helt annan klass än likaså Nya Zeeländska T&G global, med betydligt mer diversifierad odling. Och sist men inte minst, äpplen är nyttiga och passar klockrent in i hälsotrenden!

Dessutom får jag en stabil och växande högutdelare i portföljen. Trevligt för omväxlingens skull! Aktien finns noterad i Tyskland, men tyvärr saknas handel där. Därför köpte jag i Nya Zeeland, genom telefonhandel hos Avanza. Courtaget är högt, men jag får halvårsutdelning redan om någon månad!

Vad säger du om äpplen i Nya Zeeland, är det något att satsa på?

55 kommentarer:

 1. Hade den funnits att köpa i KF till rimligt courtage hade jag gärna tagit en bit, 5% DA till rimlig värdering är i min smak :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra! Som sagt en nackdel att man måste handla i depå...

   Radera
 2. Jag köpte den också på NZ och utgör ett av mina större innehav. Vinsten lär inte öka innevarande år men det vet ju alla om och värderingen är attraktiv. Är bränder en reelt hot mot Scales? När jag var på NZ så var det oftast öppna landskap där äppelodlingarna fanns och jag ser spontant inte bränder som något större hot.

  Tack för trevlig läsning :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack!

   Vad trevligt! Nej det ser inte ut som det blir ökande vinst, men företaget har signalerat att året flyter bra. Man ger ju bara ut två rapporter om året, men det kommer en uppdatering i samband med bolagsstämma 14/6.

   http://m.4-traders.com/SCALES-CORP-LTD-21021561/news/Scales-Final-Dividend-ndash-2016-Financial-Year-24333234/

   Bränder ja, bra kommentar! Risken lär väl alltid finnas där framför allt om det blir varmare, men som du beskriver landskapet borde ju risken inte vara överhängande.

   Radera
 3. Rakt igenom en briljant investering åtminstone baserat på den story line du presenterar. Jag behöver titta på kvantitativa data innan jag kan vara mer kritisk/användbar men låter till och med intressantare än Applegreen som Finansnovis tipsat om på Twitter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack! Ser fram emot din vidare analys och kommentarer!

   Radera
 4. Intressant bolag du har hittat. Jag har ju också ett intresse för the commonwealth countries så det här ska jag ta ett rejält bett i. Det som är ett av mina frågetecken omkring bolaget är väl vad China resources vill göra med sina 15 %. Ska de kanske köpa upp hela företaget så småningom eller finns det andra intressenter som inte tillåter detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt att höra! Och vi delar helt klart intresset för commonwealth countries, bara att titta i min portfölj så ser man att de dominerar stort.

   Mycket bra fråga, som nog tyvärr saknar svar. Har grävt lite i China Resources, och vad de egentligen vill, men inte hittat så mycket. Det enda är att Scales VD uttryckte i samband med deras köp, att han inte tror att de har för avsikt att ta över. Men det säger ju egentligen ingenting. Återkoppla gärna om du hittar något mer.

   Radera
 5. Verkligen ett intressant bolag baserat på den story du presenterar. Håller med Aktieingenjören. Tack för en bra genomgång.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
 6. Ser den här aktien som stabil högutdelare med viss tillväxt på toppen. Hälsosamma produkter tillika värdering. Saknar den där starka "moaten" men många positiva egenskaper finns. Överväger att ta in dem i portföljen.

  En fundering är att Kina ändå börjar bli grönare och få upp ögonen för miljö- och matproblem? Det dåliga ryktet lär hänger kvar men om de får ordning på ordentliga sanktioner kanske kinesiska händer sträcks mot det mest närodlade äpplena? Äpplen fån Kina låter bekant på något sätt...men det var väl Apelsiner?

  Frågan: Kan Scales liksom Apple utmanas av Kina i framtiden? Men oavsett svar överväger jag som sagt köp :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis så ser jag den också.

   Kina odlar redan äpplen i stora mängder, men Nya Zeelands fördel är inte minst placeringen på södra halvklotet. Dessutom har man ett perfekt klimat för riktigt bra äpplen, fin kultur för äppelodling, och kineserna gillar västerländskt. Dessutom ligger man med kortast transportväg till Kina bland de stora producenterna på södra halvklotet. Sammantaget tror jag att Kina kommer behöva och vilja ha Nya Zeeländska äpplen, och China Resources satsning tycker jag bekräftar det.

   Radera
  2. Kul att du överväger köp :-)

   Radera
 7. LÅN MÖJLIGHET:

  behöver du ett lån? Är du intresserad av att få någon typ av lån? Eller är du ekonomiskt orolig? Har du en skuld att betala? Vi ger ut lån till någon del av världen. Våra lånräntor är 3% per annullering med en överlåtbar varaktighet oavsett plats eller kreditstatus. För att få ett lån idag kontakta oss via företagets e-postadress på: clarabannyloaninvestmentplc@gmail.com :

  OBS: Vi ger ut ett minimum av (5.000 $ / €) till högst (500.000.000 $ / €) E.T.C. En låneförfrågan måste anges i US DOLLARS OR EURO, och någon annan använd VALUTA.

  Kontakt: clarabannyloaninvestmentplc@gmail.com : För ditt lån idag är vi till din tjänst.

  Tack eftersom vi väntar på ditt snabba svar.

  Vänliga hälsningar,
  Clara Banny


  SvaraRadera
 8. Kära investerare / finanssökande.

  Vi är en registrerad privat investerare / långivare, behöver du ekonomisk assistans? Är du i ekonomisk röra ELLER skulder? Vi erbjuder lån till 3% ränta inom 1 år till 30 års återbetalningsperioden till enskilda och företag som behöver finansiellt stöd och till någon del av världen. Vi ger ut lån som sträcker sig från $ 5 000 till $ 500 000 000, KURSER: USD, CAD, KWD, OMR, SGD, RUB, GBP, AUD, MYR, ZAR, IDR, UAH, PHP, MUR, EURO. Våra lån är väl försäkrade för maximal säkerhet är vår prioritet, förlorar du sömnen på natten oroar dig för hur du får en legit långivare? Är du i fattigdom? Behöver du ekonomiskt stöd (LÅN) för att starta ett företag? Vi kan hjälpa dig ekonomiskt.

  Intresserade enskilda eller företag ska kontakta oss via: Email: {betty.mabel227@gmail.com}

  Fullständiga namn:
  Belopp som behövs:
  Lånets varaktighet:
  Syftet med lånet:
  Kontaktnummer:
  Land:
  Stat:
  Sex:
  Hälsningar

  Du är i Service,
  Mrs. Betty Mabel
  E-post: (betty.mabel227@gmail.com)

  SvaraRadera
 9. GOD DAG,
   
  Vi erbjuder privata, kommersiella och personliga lån med mycket minimala årliga räntor så låg som 0,5% inom ett år till 20 år återbetalning varaktighet till någon del av världen. Vi ger ut lån inom ramen för $ 5000 till $ 90.000.000 våra lån är väl försäkrade för maximal säkerhet är vår prioritet.
   
  FÖRSÖKAR DU SLEEP AT NIGHTS WORRYING HUR DU SKAL FINNAS LÅNBARA? ÄR DU BITERA DIN FINGERNAILS TO THE QUICK? Istället för att slå dig själv upp, ringa till CINDY LOAN INVESTMENT NU, LÅN SPECIALISTER SOM HJÄLPAR STOPA BAD KREDIT HISTORY FÖR ATT UNDERSÖKA EN VIN-WIN-LÖSNING SOM ÄR VÅRT MISSION.

  Intresserade personer borde fylla i ansökningsformuläret nedan. E-MAIL US MED: betty.mabel227@gmail.com
   
  NAMN:
  SEX:
  LAND:
  BELOPP DU BEHÖVER:
  VARAKTIGHET:
  TELEFONNUMMER:
   
  TACK FÖR DITT SAMARBETE

  MRS.BETTY MABEL
  VD / VD
  E-post: betty.mabel227@gmail.com

  SvaraRadera
 10. God dag,

  Jag är Mrs. Betty Mabel en privat lånegivare, som ger ut lån i en mycket låg ränta på 2%. Vi ger ut alla typer av lån som utbildningslån, företagslån, bostadslån, jordbrukslån, personligt lån, auto lån och annan bra anledning, jag ger också ut lån från rangen $ 50.000USD- $ 100.000.000.00USD till en 2% ränta. Varaktighet 1-15 år beroende på hur mycket du behöver som lån. Gå tillbaka till oss för mer information via: betty.mabel227@gmail.com

  Kontakt för mer information:
  vänliga hälsningar
  Mrs. Betty Mabel
  VD / President
  E-post: betty.mabel227@gmail.com

  SvaraRadera
 11. Vittnesmål om hur mitt liv omvandlades (betty.mabel227@gmail.com)

  Jag heter Sharon Vivian jag bor i USA Florida och jag är en glad kvinna idag? Jag sa till mig själv att alla långivare som skulle kunna förändra mitt liv och min familj, jag kommer att hänvisa någon som söker lån till dem. Om du behöver lån och du är 100% säker på att betala tillbaka lånet, vänligen kontakta dem och snälla berätta för dem att Sharon Vivian hänvisade dig till dem. maila fru Betty Mabel via: (betty.mabel227@gmail.com)

  SvaraRadera
 12. Vittnesmål om hur mitt liv omvandlades (betty.mabel227@gmail.com)

  Hej kompisar!!! Jag heter Lisa Linda Vivian. Jag vill vittna om den goda långivaren som visade mig lätt efter att ha blivit lurad av 2 olika internationella internationella långivare, de lovar alla att ge mig ett lån efter att jag har betalat mycket avgifter som inte ger något och gav inget positivt resultat. jag förlorade mina tjäna pengar och det var totalt 8000USD. En dag när jag surfar på internet såg jag frustrerad när jag kom över ett vittnesbördskvinna som också blev scammed och så småningom knuten till ett legit lånföretag som heter Betty Mabel Financial Loan Service och email (betty.mabel227@gmail.com) där hon fick äntligen sitt lån, så jag bestämde mig för att kontakta samma lånebolag och sedan berättade för min historia om hur jag har blivit lurad av 2 olika långivare som bara gjorde att jag fick mer smärta. Jag förklarar för företaget via post och allt de sa till mig var att gråta inte mer för att jag kommer att få mitt lån i deras företag och jag har också gjort det rätta valet att kontakta dem. jag fyllde i ansökningsblanketten och fortsatte med allt som begärdes av mig och till min chock fick jag ett lånebelopp på $ 65,000.00 Dollars av det här stora företaget (Betty Mabel Financial Loan Service) som drivs av Mrs Betty Mabel, Gud, frestande kvinna och här jag är idag glad eftersom det här företaget har gett mig ett lån så jag gjorde ett löfte till mig själv att jag kommer att fortsätta att vittna på internet om hur jag fick mitt lån. Behöver du ett lån snabbt? vänligen och snabba kontakta detta fantastiska företag nu för ditt lån via e-post: (betty.mabel227@gmail.com) hon är snäll hjärta. Lycka till.

  SvaraRadera
 13. TESTIMONI AV HUR JAG FÅR MIN LÅN FRÅN EN LEGIT LÅN LÅNER

  Jag heter Danny Meister, en medborgare i USA. Jag har blivit lurad av 4 olika internationella internationella långivare, de lovar att ge mig ett lån efter att jag har betalat flera avgifter som inte ger något och utgjorde inget positivt resultat. jag förlorade mina tjäna pengar. En dag som jag surfar på internet med tårar i mitt öga, kom jag över ett vittnesbörd om mannen som också blev scammed och så småningom knuten till ett legit lånföretag som heter BETTY MABEL LOAN SERVICES (betty.mabel227@gmail.com) där han fick äntligen sitt lån, så jag bestämde mig för att kontakta samma lånebolag och sedan berättade för min historia om hur jag har blivit lurad av 4 olika långivare som bara gjorde att jag fick mer smärta. Jag förklarar för företaget via post och allt de sa till mig var att gråta inte mer för att jag kommer att få mitt lån i deras företag och jag har också gjort det rätta valet att kontakta dem. jag fyllde i ansökningsblanketten och fortsatte med allt som begärdes av mig och jag fick ett lånebelopp på $ 270,000.00 Dollars av detta stora företag (BETTY MABEL LOAN SERVICES) som drivs av Gary Mark och här är jag idag glad för att BETTY MABEL LOAN TJÄNSTER har givit mig ett lån så jag gjorde ett löfte till mig själv att jag kommer att fortsätta att vittna på internet om hur jag fick mitt lån. Behöver du ett lån med snälla snabba kontakter och snabbt kontakta BETTY MABEL LOAN SERVICES nu för ditt lån via e-post: betty.mabel227@gmail.com

  KONTAKTA
  BETTY MABEL LOAN SERVICES
  E-post: betty.mabel227@gmail.com

  SvaraRadera
 14. Jag lovar att dela detta lånebevis på grund av gudfavör i mitt liv

  Hallå,
   
   Jag är Maria Carols, som för närvarande bor i Texas City, USA. Jag är änka just nu med fyra barn och jag fastnade i en ekonomisk situation i maj 2015 och jag behövde refinansiera och betala mina räkningar. Jag försökte söka lån från olika låneföretag både privat och företag, men aldrig med framgång, och de flesta banker minskade min kredit. Men som Gud skulle ha det, blev jag introducerad till en Guds kvinna som en privat lånegivare som gav mig ett lån på 850 000USD och idag är jag en affärsägare och mina barn har det bra för tillfället om du måste kontakta något företag med hänvisning till säkrade lån utan säkerhet, ingen kreditkontroll, ingen samtycker med bara 3% ränta och bättre återbetalningsplaner och schema, vänligen kontakta Mrs Betty Mabel (betty.mabel227@gmail.com). Han vet inte att jag gör det här men är så glad nu och jag bestämde mig för att låta folk veta mer om henne och jag vill också att Gud ska välsigna henne mer. Du kan kontakta henne via hans email. betty.mabel227@gmail.com

  SvaraRadera
 15. TESTIMONI PÅ HUR JAG FÅR MIN LÅN FRÅN EN GENUIN LOAN COMPANY (R.M.L.C)

  Hej kompisar!!! Jag heter David Leonel. Jag vill berätta om den bra låneutlåningen som visade mig lätt efter att ha blivit lurad av 5 olika internationella internationella långivare, de lovar alla att ge mig ett lån efter att jag har betalat mycket avgifter som inte ger något och gav inget positivt resultat. jag förlorade mina hårda tjäna pengar och det var totalt 17,000.00USD. En dag när jag surfar på internet såg jag frustrerad när jag kom över ett vittnesbördskvinna som också blev scammed och så småningom knuten till ett legit lånföretag som heter Betty Mabel Loan Service och email (betty.mabel227@gmail.com) där hon äntligen fick sitt lån, så jag bestämde mig för att kontakta samma lånebolag och sedan berättade för min historia om hur jag har blivit scammed av 5 olika långivare som bara gjorde att jag fick mer smärta. Jag förklarar för företaget via post och allt de sa till mig var att gråta inte mer för att jag kommer att få mitt lån i deras företag och jag har också gjort det rätta valet att kontakta dem. jag fyllde i ansökningsblanketten och fortsatte med allt som begärdes av mig och till min chock fick jag ett lånebelopp på $ 250,000.00 Dollars av det här stora företaget (Betty Mabel Loan Service) som drivs av Mrs Betty Mabel en gudfruktig kvinna och här jag jag är idag glad eftersom det här företaget har gett mig ett lån så jag gjorde ett löfte till mig själv att jag kommer att fortsätta att vittna på internet om hur jag fick mitt lån. Behöver du ett lån snabbt? vänligen och snabba kontakta detta fantastiska företag nu för ditt lån via e-post: betty.mabel227@gmail.com hon är snäll hjärta. jag förblir David Leonel ............

  SvaraRadera
 16. BEHÖVER DU ETT LÅN

  Är du en affärsman eller kvinna? Behöver du pengar för att starta ditt eget företag? Behöver du lån för att lösa din skuld eller betala dina räkningar eller starta ett bra företag? Behöver du pengar för att finansiera ditt projekt? E-post: ( Larryellisonfinance@gmail.com ) Vi erbjuder garanterade låntjänster av vilket belopp som helst och till någon del av världen för (Individuella, Företag, Fastighetsmäklare och Företagsländer) till vår fantastiska ränta på 2%. För ansökan och mer information skicka svar till följande e-postadress: Larryellisonfinance@gmail.com

  SvaraRadera
 17. God dag,

  Du behöver ett brådskande lån för att rensa dina skulder, eller behöver du ett eget kapitallån för att förbättra ditt företag? Har du blivit avvisad av banker och andra finansinstitut? Du behöver ett konsolideringslån eller ett inteckning? Sök i enkäten inte mer som vi är här för att göra alla dina ekonomiska problem någonting från det förflutna. Vänligen återvänd till oss, om du vill, via vårt e-mail för att få ett lån: cashloanaccess@gmail.com

  Detta är ett enkelt lånföretag. Vi erbjuder lån som är intresserade av en rimlig ränta på 3%. Sortimentet varierar från € 5 000,00 euro till högst € 100 000 000,00 euro.

  Våra lån är väl försäkrade, eftersom den högsta säkerheten är vår prioritet.

  Vänligen kontakta oss via e-post: cashloanaccess@gmail.com

  Hälsningar,
  Herr Micheal Smith.

  3% av det ursprungliga lånet och garantin

  SvaraRadera
 18. Vi hjälper både gamla och unga med vårt finansiella erbjudande med strukturerad och anpassad utrustning för att möta våra kunders behov. Så om du är intresserad av vårt ekonomiska hjälp, kontakta oss för mer information via e-post: craigfundings@gmail.com

  SvaraRadera
 19. Behöver du en lån om det gäller nu.

  Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Vårt lån varierar från företag till personliga lån eller långa eller korta villkor med gynnsamma räntor (2%). Vår låneprocess är väldigt snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår email; ( Luiscarlosfinance@outlook.com ) snälla låt oss veta hur mycket lån du behöver och vill ha lånets varaktighet. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen nedan. Luiscarlosfinance@outlook.com

  OBS! Alla e-postmeddelanden ska skickas till: Luiscarlosfinance@outlook.com

  SvaraRadera
 20. Behöver du finansieringshjälp för personliga eller affärsmässiga ändamål? Vi har för närvarande övertag för småföretagslån, kommersiella lån, byggelån, fastighetsfinansiering, auto lån, personliga lån, bostadsinstitutslån, HUD-lån, FHA-lån, VA-lån, billånslån etc. Kontakta oss idag via e-post för mer detaljerad information.

  Varmaste hälsningar...
  Kellie Wilson
  Oceanic Finance Company
  E-post: Oceanicfinance113@gmail.com
  Webbplats: www.Oceanicfinancialhome.wordpress.com
  Förvaltning.
  Upphovsrätt (c) 2018 all reserverad

  SvaraRadera
 21. Jag är fru Christy Walton Finance Jag ger lån till företag och privatpersoner med rimliga räntor bara för att hjälpa dem som behöver några ekonomiska problem osv. Om du är intresserad kan du nå oss på det här mailet: (christywalton355@gmail.com) Har du har försökt få någon form av lån? Ansök nu nu på Mrs Christy Walton Finance/do you need a loan if yes email us at christywalton355@gmail.com

  SvaraRadera
 22. Behöver du en lån om det gäller nu.

  Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Vårt lån varierar från företag till personliga lån eller långa eller korta villkor med gynnsamma räntor (2%). Vår låneprocess är väldigt snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår email; ( Luiscarlosfinance@outlook.com ) snälla låt oss veta hur mycket lån du behöver och vill ha lånets varaktighet. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen nedan. Luiscarlosfinance@outlook.com

  OBS! Alla e-postmeddelanden ska skickas till: Luiscarlosfinance@outlook.com

  SvaraRadera
 23. Enviar esta empresa legítima por correo electrónico; willianloanfirm6@gmail.com, whatsapp +1(214)305-8945, para un préstamo real. Recibí mi préstamo de ellos después de leer acerca de sus ofertas de préstamos aquí en Facebook y mis deudas están completamente resueltas ahora

  SvaraRadera
 24. credit suisse är ett ledande företag i online-handelsinvesteringen, de har kunnat göra livet enklare för sina kunder att leva, mestadels de som var på finansiell röra, jag är en levande bevis. de har utmärkta digitala handlare.
  investera med credit suisse idag med 500 euro och tjäna 5000 euro inom 10 arbetsdagar. för mer information kan du kontakta dem via: credit.suisse2018@outlook.com

  SvaraRadera
 25. behöver du ett lån? Har du letat efter var du ska få ett lån? Har du försökt få någon form av lån? om du vill få ett billigt lån. Lånet erbjuds här till en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

  Email: luiscarlosfinance@outlook.com

  SvaraRadera
 26. Privat Lån $ Företag $ Ansök $ Nu.

  Letar du efter ekonomiskt stöd? Behöver du ett brådskande lån för att betala dina räkningar eller skulder? vad som helst lånet kanske du borde

  whats-sap nummer: +17402121556

  kontakta oss idag via email: markwilsonloanfirm01@gmail.com

  SvaraRadera
 27. Behöver du ett brådskande lån? Behöver du någon form av lån för att starta ett företag? Behöver du ett lån att köpa hus eller bil? Eller behöver du ett lån för att betala dina räkningar eller ta hand om dig själv? Om ja, maila oss idag på (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com) och få ditt lån ..

  Lån Erbjudande brådskande.

  SvaraRadera
 28. Hello Everybody,
  My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

  BORROWERS APPLICATION DETAILS


  1. Name Of Applicant in Full:……..
  2. Telephone Numbers:……….
  3. Address and Location:…….
  4. Amount in request………..
  5. Repayment Period:………..
  6. Purpose Of Loan………….
  7. country…………………
  8. phone…………………..
  9. occupation………………
  10.age/sex…………………
  11.Monthly Income…………..
  12.Email……………..

  Regards.
  Managements
  Email Kindly Contact: (urgentloan22@gmail.com)

  SvaraRadera
 29. Hur jag fick ett lån från Christy Walton Finance, har fallit i händerna på bedrägerier tills jag träffar den här trogen långivaren som gav mig ett lån på $ 50.000 dollar nu tror jag att det fortfarande finns riktiga online-långivare, här är e-postadressen (christywalton355 @ gmail.com) av långivaren om du behöver något ekonomiskt hjälp kan du kontakta honom för hjälp: christywalton@gmail.com

  SvaraRadera
 30. Behöver du en lån om det gäller nu.

  Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Vårt lån varierar från företag till personliga lån eller långa eller korta villkor med gynnsamt intresse priser (2%). Vår låneprocess är väldigt snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår email; luiscarlosfinance@outlook.com låt oss veta hur mycket lån du behöver och vill ha lånets varaktighet. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen nedan. luiscarlosfinance@outlook.com

  OBS! Alla e-postmeddelanden ska skickas till: luiscarlosfinance@outlook.com

  SvaraRadera
 31. We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  We Have Loan Programs Tailored For Any Profile And You've Come To The Right Place To Satisfy Your Business Needs. If Your Company Or You Know Of Any Company With Viable Projects / Proposals That Needs Financing, Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us For More Information: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  Kindly write us back with the loan information;
  - Complete Name:
  - Loan amount needed:
  - Loan Duration:
  - Purpose of loan:
  - City / Country:
  - Telephone:
  - How Did You Hear About Us:

  Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  SvaraRadera
 32. Hallå,

  Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, osäkra lån, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital mm! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga räntor och rimliga räntor på 2%. E-post till: anggadiman1@gmail.com

  SvaraRadera
 33. Hallå,

  Detta Paul Hart låneföretag och vi ger lån till 3% ränta. Vi specialiserade oss på att erbjuda lönsamma lånlösningar för att möta de ekonomiska behoven hos dem som behöver omedelbara pengar för deras affärsverksamhet eller personliga liv. Med konkurrenskraftiga villkor och flexibla erbjudanden för att minska din ekonomiska börda på ett effektivt sätt med 100% garanti med en enkel onlineapplikationsprocess, vilket i sin tur sparar din dyrbara tid och låter dig få pengar på snabb tid.

  Nedan finns de typer av kommersiella lån som vi presenterar: Kommersiella, Fastigheter, Lånefinansiering, Tillgångsbaserad Finansiering, Investeringslån, Personlig Finansiering, Företagsfinansiering, Utrustning Finansiering, Operationsfinansiering, Medicinsk Utrustning Finansiering, Finansiering av Hyresköp, Finansiering av riskkapitalmängden och många fler. Lån kan nås oberoende av personlig kredit, brist på säkerhet eller kortfristig verksamhet till en räntesats om 3% per år. Jag analyserar dina behov för att nå fram till en lösning. För mer information kontakta oss via e-post: paulhartloanfirm@yahoo.com

  SvaraRadera
 34. Vi erbjuder krediter för 3%, kontakta oss: frankmooreloanfirm400@gmail.com

  SvaraRadera
 35. God dag, jag är en registrerad privatpengare. Vi ger ut lån för att hjälpa människor, företag som behöver uppdatera sin finansiella status över hela världen, med mycket minsta årliga räntesatser så låga som 2% inom ett år till 30 års återbetalningsperioden till någon del av världen. Vi ger ut lån inom intervallet 5 000 euro till 100 000 000 euro. Våra lån är väl försäkrade, för maximal säkerhet är vår prioritet. Intresserad person bör kontakta oss via e-post: (24hourstloancompany1@gmail.com eller info@24hourloan.online)

  SvaraRadera
 36. God dag, jag är en registrerad privatpengare. Vi ger ut lån för att hjälpa människor, företag som behöver uppdatera sin finansiella status över hela världen, med mycket minsta årliga räntesatser så låga som 2% inom ett år till 30 års återbetalningsperioden till någon del av världen. Vi ger ut lån inom intervallet 5 000 euro till 100 000 000 euro. Våra lån är väl försäkrade, för maximal säkerhet är vår prioritet. Intresserad person bör kontakta oss via e-post: (24hourstloancompany1@gmail.com eller info@24hourloan.online)

  SvaraRadera
 37. God dag, jag är en registrerad privatpengare. Vi ger ut lån för att hjälpa människor, företag som behöver uppdatera sin finansiella status över hela världen, med mycket minsta årliga räntesatser så låga som 2% inom ett år till 30 års återbetalningsperioden till någon del av världen. Vi ger ut lån inom intervallet 5 000 euro till 100 000 000 euro. Våra lån är väl försäkrade, för maximal säkerhet är vår prioritet. Intresserad person bör kontakta oss via e-post: (24hourstloancompany1@gmail.com eller info@24hourloan.online)

  SvaraRadera
 38. God dag, jag är en registrerad privatpengare. Vi ger ut lån för att hjälpa människor, företag som behöver uppdatera sin finansiella status över hela världen, med mycket minsta årliga räntesatser så låga som 2% inom ett år till 30 års återbetalningsperioden till någon del av världen. Vi ger ut lån inom intervallet 5 000 euro till 100 000 000 euro. Våra lån är väl försäkrade, för maximal säkerhet är vår prioritet. Intresserad person bör kontakta oss via e-post: (24hourstloancompany1@gmail.com eller info@24hourloan.online)

  SvaraRadera
 39. Hallå,

  Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, osäkra lån, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital mm! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga räntor och rimliga räntor på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

  SvaraRadera
 40. Behöver du ett företag / personligt lån

  behöver du ett lån? Har du letat efter var du ska få ett lån? Har du försökt få någon form av lån? om du vill få ett billigt lån. Lånet erbjuds här till en mycket låg ränta på 3%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

  Vi är certifierade och din integritet är 100% säker med oss. Oroa dig inte mer om dina lån eller finanser.

  Kontakta oss idag via:

  Namn: Jean Carlos

  Email: Creditplusfinance11@gmail.com

  Whatsapp +16234044993


  Vi är redo att tillhandahålla våra tjänster

  SvaraRadera
 41. Behöver du ett företag / personligt lån

  behöver du ett lån? Har du letat efter var du ska få ett lån? Har du försökt få någon form av lån? om du vill få ett billigt lån. Lånet erbjuds här till en mycket låg ränta på 3%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

  Vi är certifierade och din integritet är 100% säker med oss. Oroa dig inte mer om dina lån eller finanser.

  Kontakta oss idag via:

  Namn: Jean Carlos

  Email: Creditplusfinance11@gmail.com

  Whatsapp +16234044993


  Vi är redo att tillhandahålla våra tjänster

  SvaraRadera
 42. God dag jag är herr Christus och jag vill informera dig om hur jag fick mitt lån,
     jag fick mitt lån från Washington Finance med med en kort period på 48 timmar,
    med bara 2% ränta vill jag ha dig där ute och leta efter lån för att också kontakta washington finance och få ditt lån utan förseningar av vad som helst kontakta företaget direkt e-post via (washingtonfinance511@gmail.com

  SvaraRadera
 43. God dag jag är herr Christus och jag vill informera dig om hur jag fick mitt lån,
     jag fick mitt lån från Washington Finance med med en kort period på 48 timmar,
    med bara 2% ränta vill jag ha dig där ute och leta efter lån för att också kontakta washington finance och få ditt lån utan förseningar av vad som helst kontakta företaget direkt e-post via (washingtonfinance511@gmail.com

  SvaraRadera
 44. God dag jag är herr Christus och jag vill informera dig om hur jag fick mitt lån,
     jag fick mitt lån från Washington Finance med med en kort period på 48 timmar,
    med bara 2% ränta vill jag ha dig där ute och leta efter lån för att också kontakta washington finance och få ditt lån utan förseningar av vad som helst kontakta företaget direkt e-post via (washingtonfinance511@gmail.com

  SvaraRadera
 45. Hej allihopa. Jag såg kommentarer från personer som redan fått sitt lån från ANGGA DIMAN och sedan bestämde jag mig för att söka efter deras rekommendationer och för några timmar sedan bekräftade jag på mitt eget bankkonto ett totalt belopp på $ 30.000 som jag bad om. Det här är verkligen en bra nyheter och jag råder alla som behöver ett riktigt lån att ansöka via deras email (anggadiman1@gmail.com) Jag är glad nu att jag har fått lånet jag begärde

  SvaraRadera
 46. Hallå,

  Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, osäkra lån, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital mm! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga räntor och rimliga räntor på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

  SvaraRadera
 47. BEHÖVER DU ETT LÅN? OM JA E-post: info.adolfrogerloans@yahoo.com: FÖR DIN LÅN I DAG, VI ÄR PÅ DIN SERVICE.

  Kära Herr / Fru,

  behöver du ett lån? Är du intresserad av att få någon form av lån?
  Eller är du ekonomiskt orolig? Har du en skuld att betala? Om ja,
  Vi ger ut lån till alla delar av världen. För att få ditt lån idag,
  Kontakta oss nu Via företaget E-postadress på: info.adolfrogerloans@yahoo.com

  Vi förväntar dig att du snabbt svarar, vi är till din tjänst.

  Vänliga hälsningar,
  Adolf Roger
  M / D

  Kontakt: info.adolfrogerloans@yahoo.com, för ditt lån idag är vi till din tjänst.

  SvaraRadera
 48. Jag ger lån till företag och privatpersoner med en rimlig ränta på 2%. E-post till: (anggadiman1@gmail.com) om du är intresserad av lånet.

  SvaraRadera