onsdag 19 april 2017

Whistler Blackcomb - skidåkningen jag sålde för tidigt...

 
Resan fortsätter. Nu i Whistler Mountains som erbjuder kanske världens bästa skidåkning. Här hölls de alpina delarna vid OS i Vancouver 2010, och här hålls årligen världscuptävlingar.

Här fanns också företaget Whistler Blackcomb, som jag hade några aktier i. Idag ägs anläggningen dock av Coloradobaserade jätten Vail. Och jag hade dessutom den dåliga timingen att sälja bara några månader före budet. Klassar det som min sämsta prio 2016. Men det är lätt att vara efterklok när man vet vad som hänt. 

 
När man tittar på prislistan är det lätt att förstå att Whistler Blackcomb var en högutdelare. Det är brutalt dyrt att åka skidor här. Eftersom resans budget har vissa begränsningar så nöjer vi oss med att se de molniga bergen från nedan.

Men de nya ägarna Vail då? Har inte mer än snabbtittat. Utvecklingen ser fin ut, kassaflödet är starkt, men priset högt räknat i PE (40), men lägre räknat som kassaflöde (20). För det gamla Whistler Blackcomb fanns avskrivningar av långtidskontrakt för rätten att nyttja backarna. Kanske finns något liknande här bakom. Hur som helst, för att ta ställning till om det här är en intressant investering krävs betydligt mer. Men inte ointressant, eftersom de förefaller dominera branschen i Nordamerika. 

Whistler då. Mycket vackert, klart mest storslaget på resan. Och kuriosa: Boston Pizza har skyltat om, nog franschisetagaren som kör helt eget. Så det blir inget fjärde test.

2 kommentarer:

  1. Du kan stanna i Squamish 1h söderut, där det ligger en Boston Pizza. Och trycka en kaffe på Starbucks bredvid, eller så kan du välja att äta nåt som faktiskt är gott tex på Fergies, sväng vid Alice Lake fast åt motsatt håll. // 10

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tips! Tyvärr hann vi ta oss vidare till Seattle innan jag såg kommentaren...

      Radera