onsdag 12 april 2017

Boston Pizza - bränd pizza på folktom restaurang

 
I höstas höstas gjorde jag en djupdykning i denna kanadensiska restaurangkedja, med en mycket komplicerad företagsstruktur. Företaget med runt 370 franschiserestauranger runt om i Kanada, har med sin höga direktavkastning lockat många svenska aktieägare. Bara på Avanza finns närmare 800 ägare. Min slutsats efter genomgången var att utdelningsnivån bör vara hållbar.

På resande fot i Kanda kunde jag såklart inte låta bli att testa en restaurang. I tisdags blev det lunch på en av Boston Pizzas fem restauranger i Vancouver! Den restaurang vi valde ligger relativt centralt, och precis i anslutning till OS-arenan, och NHL-lagets arena.

 
Restaurangen. En mycket trevlig lokal. Känslan var väldigt mycket Olearys, med Tv-skärmar placerade runt om i restaurangen, men kanske något mer exklusivt och med förre tavlor mm än på Olearys. Helt klart inbjudande. Tyvärr verkade personalen trött. Vi var där vid lunchtid, ca 11.30-12.30. När vi kom var vi helt ensamma, så småningom kom två tre sällskap till. 

Maten.

Sambons pizza
Sort: "basic" med mozzarella och tomatsås, 10"
Pris: 14 CAD (ca 95 kr)

Hennes kommentar: Den sämsta pizzan vi ätit på resan (och då har vi ätit mycket pizza). Lite som pizza man köper djupfryst i mataffären. Och så var den bränd (se bild).

Min pizza
Sort: "deluxe" med skinka, peperoni, färska champinjoner, paprika, mozzarella och tomatsås, 10"
Pris: 18 CAD (ca 125 kr)

Bättre än sambons, och inte uppenbart bränd, men det kan också handla om att pålägget delvis dolde. Men absolut inte värd priset. Fick också känslan av färdigfabrikat.

Man ska såklart inte dra för stora slutsatser av det här besöket. Skillnaderna kan t ex vara mycket stora mellan olika Olearys. Men även om det här är långt sämre än genomsnittet bland restaurangerna som bär varumärket, så är det illa nog. Hur kunde man bara servera den där pizzan med bränd ost? Och visst kan det vara så att det här är en välbesökt restaurang kvällstid. Men varför håller man alls öppet vid lunchtid? Hur som helst, får jag chansen ska jag testa någon till.

4 kommentarer:

 1. Trist att det inte håller Famous brandsklass eller ens i nivå med Kotipizza. Fanns det åtminstone öl att skölja ned med?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen. Som sagt, Koti pizza klart bättre. Härlig öl fanns iaf :-)

   Radera
 2. Trist :-(

  Hoppas att det inte var representativt för hela kedjan utan att det var en trött ansvarig eller franchisetagare. Kan vara värt att gräva lite hur kvalitetskontrollen från moderbolaget går till. Man kan tycka att i Vancouver borde de ha lite extra koll. Bra att du rapporterar detta oavsett!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen trist. Förhoppningsvis bara en dålig franschisetagare, men som sagt de borde ha koll, och bredvid stora arenan och NHL-lagets arena borde de väl vilja ha en paradrestaurang? Hur som helst, visitkort till franchisetagaren fanns framlagda, och funderar på att maila...

   Radera