söndag 19 mars 2017

Sydafrika, möjligheternas eller besvikelsernas land?

 
Sydafrika var när Nelson Mandela tillträdde ett förhoppningarnas land. Och med all rätt, med demokrati, enorma naturresurser och bördiga jordar, var förutsättningarna mycket goda. Om än inte okomplicerade. Men såhär ett par årtionden senare handlar det på många håll om ett besvikelsernas land. Det märktes redan när jag var där 2011. Högt ställda förväntningar blir ofta till besvikelser. 

Ska man försöka ge sig på att förstå Sydafrika idag, så handlar mycket om att förstå ANC och dess status. Rörelsen som befriade landet från apartheid, och med det belönades med en ikonstatus som nog inget parti i världen kan skryta med. Men här har vi kanske också problemet. För i en sådan miljö får maktfullkomligheten och korruptionen ofta växtkraft. ANC har länge inte behövt prestera för att få sina röster. Partiet har vunnit sina val trots att inkomstskillnaderna fortsatt att öka, trots uppenbar korruption, och trots att många ANC-ledare misskött sig. Makt som inte ifrågasätts korrumperar och förvrider, i alla fall många, och med tiden.

Vem minns idag t ex att Robert Mugabe på 70-talet bekämpade apartheid i dåvarande Sydrhodesia, nuvarande Zimbabwe, med en status inte långt ifrån Nelson Mandelas? Idag är han en av världens mest patetiska ledare, i ett land på randen till konkurs. Få länder har misslyckats så totalt som Zimbabwe.

Vad jag vill komma till är att situationen i Sydafrika är långt mycket mer komplicerad än den nuvarande presidenten Jakob Zumas galenskaper. Även om det såklart skulle vara bra om Zuma  kliver av. Men vad Sydafrika framför allt behöver är en politisk balans där ANC:s ikonstatus förpassas till historieböckerna.

Och tiden börjar nog att komma ifatt ANC. Inte minst växer en ny generation av sydafrikaner fram som inte minns apartheid. De yngsta väljarna i nästa val 2019 var inte ens födda när Nelson Mandela avgick som president 1999. De kommer inte alls att på samma sätt som de äldre generationerna att känna den känslomässiga tacksamheten till ANC. 

Sydafrikanerna är inte nöjda med hur landet utvecklas. Tittar man på attitydundersökningar, och inte minst resultatet från det senaste lokalvalet, blir det här riktigt tydligt. I lokalvalet i somras förlorade ANC t ex sin majoritet i huvudstaden Pretoria och i Johannesburg, där oppositionspartiet Demokratiska alliansen istället blev den ledande kraften. Mycket möjligt är det här de första tecknen på att det politiska landskapet kan komma att ritas om ordentligt i samband med president- och parlamentsval 2019. I så fall kan Sydafrika vara ett långsiktigt mycket intressant land att investera i.

Fungerande institutioner, starka företag. När man följer den mediala bevakningen av Sydafrika, är det lätt att få intrycket att det är ett land i fritt fall. Men så är det inte. Även om randen fallit kraftigt (men återhämtat sig på slutet), skuldsättningen ökar snabbare än i jämförbara länder, arbetslösheten är hög (25 %), och tillväxten stannat av, är landet inte något något Venezuela eller Argentina. Och skillnaden ligger i strukturerna som finns här; fungerande institutioner och regelverk, en väl utbyggd finanssektor, och generellt starka företag med låg skuldsättning. Företagen i Sydafrika är för övrigt mycket lönsamma jämfört andra länder på likartad utvecklingsnivå. Dessutom ligger inflationen stabilt kring 5-6 %. För den som vill läsa mer kan IMF:s senaste inspektionsrapport starkt rekommenderas, i alla fall de inledande delarna. Grafen nedan kommer för övrigt från samma IMF-rapport.


Ja, jag har länge funderat på att köpa något i Sydafrika. Grafen ovan inspirerar helt klart till det, och dessutom har Johannesburgbörsen en riktigt fin historik. Som ni kanske läst tidigare bestämde jag mig för detaljhandelskedjan Shoprite. Egentligen var det tre företag jag valde mellan i. Alla inom ocykliska segment, som borde kunna fånga utvecklingen i Sydafrika, och förhoppningsvis så småningom också i resten av Afrika:

Famous brands är nog bekant för många som följer Gustavs aktieblogg, och det behöver egentligen inte sägas så mycket mer än att det här afrikanska restaurangbolaget är bland de mest intressanta bolag jag sett. Potentialen är jättestor, och tillväxten fin. Expansionen fortsätter både i Sydafrika, övriga Afrika och i Storbritannien, och ett förvärv i det sistnämnda landet är också orsaken till att man hoppar över utdelningen i år. Att betala av på skulderna är viktigare. Som hämtat från mina kriterier!

Förra året växte omsättningen med 31 %, både organiskt och genom förvärv. Priset runt p/e 23 är också rimligt. Haken för mig var att den måste köpas i Johannesburg, som i och för sig Avanza erbjuder telefonhandel på, men till maxcourtage.

Tiger brands är Sydafrikas ledande livsmedelsproducent med drygt 80 % av omsättningen i Sydafrika, och med på flera områden ledande varumärken. Omsättningen ökade drygt 10 % under 2016, och med en ökande lönsamhet sedan företaget påbörjat något av en turn around. Som för många Sydafrikanska företag är balansräkning och kassaflöde starka.

Efter några jobbiga år med framför allt misslyckande och uttåg ur Nigeria, har företaget nu en ny  internationellt rekryterad VD som börja rensa bland de knepiga affärerna i övriga Afrika. Mest imponerande idag är en framgångsrik chokladverksamhet i Kamerun, och en verksamhet i Kenya, som utvecklas fint sedan en tidigare lokal vd fått sparken efter förfalskade försäljningssiffror. Prislappen på drygt p/e 20 är helt ok. Aktien går att köpa som OTC hos Avanza med telefoncourtage för USA. Men omsättningen är liten, några avslut per vecka.

Shoprite är Sydafrikas största detaljhandelskedja med livsmedelsbutiker som största verksamhetsgren (90 % av omsättningen). Inom koncernen finns också möbelbutiker, apotek, alkoholbutiker och snabbmatsrestauranger. Ungefär 15 % av alla butiker finns i andra länder i Afrika. Företaget växer fint (10-15 % i ökad omsättning) trots de knepiga förutsättningarna, och lönsamheten är god (ROE 23 %). Inte minst går det bra i Angola och Nigeria. Skuldsättningen är inte heller mycket att säga om, och kassaflödet är helt ok.

Företaget var nyligen på gång att sammanföras med det sydafrikanska konglomeratet Steinhoff, en på många sätt tveksam affär, men affären avblåstes. Annars är värderingen p/e 20 rimlig. Dessutom går den att handla som OTC, men med bättre omsättning än Tiger Brands. 

Tre fina alternativ. Famous Brands gick som sagt bort på courtaget. Jag vill helt enkelt inte ha så stor exponering mot Sydafrika som skulle krävas för att hålla min procentuella maxnivå för courtage. Tuffare konkurrens för Tiger Brands från utländska storbolag (som mycket skickliga Unilever) avgjorde till Shoprites fördel. En djupdykning kommer där framöver.

Vad tänker du om Sydafrika? Och vad skulle du välja?

19 kommentarer:

 1. Trevligt inlägg!

  Så fort Famous Brands finns att ta in i en KF kommer jag kasta mig över detta underbara bolag, maxcourtage eller ej.

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har gått att handla i kapitalförsäkring tidigare, det var så jag köpte dem. ISK går inte heller tyvärr, så det är vanlig depå som gäller.

   Inte uteslutet att jag ökar i dem framöver, och då i depå, men min andel Sydafrika är trots MTN-försäljning över 20 procent. Framförallt är det Famous Brands och Discoverys "fel" att andelen är så hög, pga att de gått bra!

   Radera
  2. Tackar! Trist att Sydafrikanska aktier (och andra exotiska), måste handlas i depå. Men håller mig inte borta.

   Famous Brands är riktigt fint, och är rätt så övertygad om att de kommer slinka in i portföljen. Innan jag ökar exponeringen mot Sydafrika, väntar jag dock på ett lite mer stabilt politiskt klimat...

   Radera
  3. Hej, jag är Theresa Williams Efter att i förhållande till Anderson i flera år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville att han tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften, men han vägrade. Jag förklarade mitt problem med min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en spell caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på spell, hade jag inget annat val än att prova det, jag postas passet caster, och han berättade det var inga problem att allt kommer att bli bra innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löftet att någon jag känner som har en relation problem, skulle jag vara till hjälp för sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpte mig med min egen problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan du maila honom om du behöver hans hjälp i din relation eller annan.

   1) Love Spells
   2) förlorad kärlek Spells
   3) skilsmässa Spells
   4) Förbindelse Spells
   5) Bindnings Stava.
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare Lover
   8.) som du vill ska främjas på kontoret / Lottery spell
   9) vill att tillfredsställa din älskare
   Kontakta denna stora man om du har något problem för en varaktig lösning
   genom drogunduspellcaster@gmail.com

   Radera
 2. Håller med, trevlig läsning som visar på utmaningar och möjligheter. Tror att kommande åren kan bli riktigt spännande, och positiva om ANC, eller åtminstone folket vid valurnorna, tar sitt förnuft till fånga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Ja verkligen, möjligheterna är jättestora, framför allt som regelverk/institutioner finns och fungerar väl, och företagen är både riktigt lönsamma och har fina balansräkningar!

   Radera
  2. Gustav pressade in Shoprite i den där dagligvaruhandelsanalysen så de känner jag till :-.

   Min heliga treenighet i Sydafrika är Famous Brands, Discpvery och Shoprite i den ordningen. Däremot känns dagens värdering och begränsning i handel som oöverstigliga hinder när man beaktar den politiska situationen. Civilsamhället är enormt starkt men nu vill ANC till och med ändra konstitutionen för att dela ut vita bönders mark vilket är väldigt mycket Mugabekopia. Särskilt i kombination med stor privatbelåning gör det mig skeptisk till konaumentbolag i Sydafrika.

   Radera
  3. Fina företag alla tre, däremot tycker jag försäkringar är svårt.

   Det som händer nu är såklart oroväckande, och det finns helt klart paralleller till Mugabe. Men även skillnader, Sydafrika är en hyggligt fungerande demokrati. De senaste lokalvalen visar också att ANC:s ställning inte är gjuten i sten. Tänker att ANC:s radikalisering också kan slå tillbaka, bli droppen som bidrar till ett maktskifte?

   Radera
 3. ANC post-Mandela har verkligen misslyckats med allt. Det bör ses som rekorddåligt att köra sitt förtroende i botten efter den kultstatus man har åtnjutit i dryga två decennier. Ett fantastiskt land i alla avseenden; vacker & oändlig natur, naturresurser, hyfsat stabila institutioner, ett väl utvecklat utbildningsväsende. Och det enda ANC har lyckats åstadkomma är att underblåsa etniska konflikter och inrätta en kleptokrati. Uselt är ordet.

  SvaraRadera
 4. Tack för en mycket bra genomgång av Sydafrika och skönt att läsa om även de positiva bitarna med fungerande institutioner och starka lönsamma företag, kan behöva repeteras då man annars känner sig rätt hopplös inför det politiska eländet!
  För mig blev detta en påminnelse om allt det positiva med Sydafrika som ändå finns, även om jag just idag redan har sålt ett av mina två innehav där. Du gissade rätt, även jag sålde MTN liksom den gode Gustav redan gjorde förra veckan. Av samma skäl. Noteras kan att anledningen till MTNs kräftgång det senaste året är att de fick vissa problem med drakoniska böter som följd på deras största marknad i Nigeria, alltså inte i Sydafrika.
  För pengarna skulle jag helst vilja öka i mitt andra innehav i landet, Famous Brands;). Att jag inte numera kan göra det i befintlig KF stoppar mig nog tyvärr. Men det finns väl alltid fina kanadensare att spana in...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så kände jag också. Och de positiva bitarna ska inte underskattas, den dag det politiska stabiliseras så kan det snabbt ta fart! Tänker jag.

   Tror det var klokt att sälja MTN. Hade det varit så att risken för framtida böter varit små, ja då kanske det hade varit en annan sak. Men knepig bransch, nära ett i de här länderna ofta korrumperat politiskt system. Ja Telia är ju ett till exempel på varför man ska undvika telecom i korrumperade länder...

   Radera
 5. Jag heter lilian N. Detta är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp som Dr.saguru har givit mig genom att hjälpa mig att få min ex make tillbaka med sin magiska och kärleksspell. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter skilsmässa men när jag kom över Dr.semu-e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få sina ex tillbaka Och hjälpa till att fixa relation.och få människor att vara lyckliga i sitt förhållande. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min största överraskning berättade han för mig att han hjälper mig med mitt fall och här firar jag nu för att min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara hos mig och kan inte göra någonting utan min nutid. Jag njuter verkligen av mitt äktenskap, vilken stor fest. Jag kommer att fortsätta att vittna på internet eftersom Dr.saguru verkligen är en riktig stavning. BEHÖVER DU HJÄLP KONTAKTA DOKTOR SAGURU NU VIA E-POST: drsagurusolutions@gmail.com eller whatsapp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig glad i din relation.och hans också perfekt i
  1 LOVE SPELL
  2 WIN EX BACK
  3 FRUKTER AV WOMBEN
  4 PROMOTION SPELL
  5 SKYDDSPEL
  6 BUSINESS SPELL
  7 bra jobbspel
  8 LOTTERY SPELL och HJÄRTA CASE SPELL.

  SvaraRadera
 6. Jag vill snabbt skriva på en kraftfull kärleksspell Caster som hjälpte mig när jag hade ett missförstånd med min man som leder till skild,
  Jag kontaktade den här kraftfulla stavningskanalen för kallad Dr Isikolo hjälp och jag följ det steg han frågar och inom 48 timmar min man ringde mig och var ivrig efter min förlåtelse och att han önskade ingenting mer än att få mig i armarna för alltid. Jag är fylld med så mycket glädje och lycka som jag hittade Dr Isikolo, jag hoppas att du alla här kommer att hitta det här mitt vittnesbörd och få din man tillbaka på bara 48 timmar. Han gjorde a perfekt arbete för mig. Jag är så glad och upphetsad eftersom jag skriver Detta vittnesbörd, min man är galet kär i mig igen. Om det är någon kropp där ute som är i svårigheter och behöver hjälp bör vänligen Kontakta Dr Isikolo på hans e-post-ID isikolosolutionhome@gmail.com och han är redo att hjälpa dig oavsett situation, här är hans giltiga e-post-id: isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom hans direktlinje +2348133261196

  SvaraRadera
 7. Äntligen återställs min glädje av en stavbräde som heter Dr IFA. Jag är Aminat från Sverige. Jag vill att alla på den här webbplatsen eller forumet för att gå med mig tacka Dr IFA från (ifasolutionhome@gmail.com) för vad han gjorde för mig och mina barn. Jag var gift med min man i 5 år och vi levde lyckligt tillsammans i år tills han reste till Brasilien för en affärsresa där han träffade den här prostituerade som förvirrade honom att hata mig och barnen och älska henne bara. när min man kom tillbaka från resan som han inte spelade är roll som min man och han blev en främling. Han reste till Brasilien varje månad. Jag var så förvirrad och jag letade efter ett sätt att få honom tillbaka. En trogen dag jag surfar på min dator såg jag ett vittnesbörd om denna voodoo präst Dr IFA. Vittnesbördet lyfte fram hans kraftfulla magi och det goda det kan göra. Enligt posten botar det cancer, hiv / aids, tar tillbaka din ex-lån och stolt pengar. Jag var överraskning och frågar mig själv "Hur kommer världen inte av den här voodoo prästen" men jag var desperat så jag gav det ett försök. Jag kontaktade honom genom de kontaktuppgifter jag såg på posten. (Ifasolutionhome@gmail.com). Han svarade när jag kontaktade honom, jag förklarade för honom mitt lidande och han försäkrade mig om att jag kommer att hitta tröst med hjälp av hans kraftfulla magi. Jag gav honom framåt för att börja jobba och en vecka senare kom min man från Brasilien och kom ödmjukt till mig och bad om förlåtelse. Jag var mållös en stund innan jag gav honom en kyss. Vem som är intresserad av att kontakta denna voodoo präst snälla, låt inte rädsla eller tvivel stoppa dig. kontakta honom ifasolutionhome@gmail.com eller whatsapp: +2348159101215

  SvaraRadera


 8. Hälsningar till alla som läser detta vittnesbörd. Jag
  har avslagits av min man efter tre (3) års äktenskap bara för att en
  annan kvinna hade en stavning på honom och han lämnade mig och barnet
  lidit. en dag när jag läste via webben såg jag ett inlägg
  om hur denna stavningskastare på den här adressen
  drbrunogarcia2020@gmail.com han har hjälpt en kvinna att få tillbaka sin
  man och jag gav honom ett svar på sin adress och han berättade för mig att
  en kvinna hade stava på min man och han berättade för mig att han
  kommer att hjälpa mig och efter 2 dagar att jag ska få min man tillbaka. Jag trodde på honom och idag är jag glad att låta er alla veta att den här stavaren har makt att få älskare tillbaka. för jag är nu nöjd med min man. Tack för Dr.DR Bruno .Har email: [drbrunogarcia2020@gmail.com]

  SvaraRadera
 9. Jag är Teresa Caacbay från Sverige. Det här är mitt vittnesbörd om hur min förälskare kommer hem. Jag vill säga ett mycket stort tack och uppskattning till överstepräst DR ISIKOLO (isikolosolutionhome@gmail.com) för att få tillbaka min älskare som lämnade mig i nästan 2 år, känner jag att mitt liv är helt över, så en dag som jag surfar på internet för att rekommendera stavningskaster som hjälper mig att ta med min älskare tillbaka. Slutligen träffade jag ett skrivande hur så många vittnesmål pratar om hur DR ISIKOLO hjälper till att återställa relationen tillbaka, så jag bestämde mig för att försöka så jag kontaktade stavningskraven heter DR ISIKOLO och förklara mina problem för honom och han kastade stava kärlek stava lyckligtvis inom 48 timmar min älskare verkligen ringde mig och började be om ursäkt för allt han hade orsakat mig. Och be mig om att acceptera honom tillbaka och kommer att leva lyckligt äktenskap, jag är den lyckligaste kvinnan på jorden idag eftersom DR ISIKOLO har gjort underbara gärningar i mitt liv och jag kommer att fortsätta att dela detta vittnesbörd, jag ber gud almight Du ger dig styrka och visdom för att hjälpa fler människor som har liknande problem som min, kontakta honom. isikolosolutionhome@gmail.com eller lägg till honom på whats-app +2348133261196.

  SvaraRadera
 10. Jag heter LISA och är från USA, jag vill använda denna möjlighet att tacka min stora Agadaga som verkligen gjorde mitt liv till en trevlig dag idag. Den här stora mannen Dr Agadaga förde min älskvärda man tillbaka till mig, jag hade två underbara barn från min man, för ungefär fyra år sedan har jag och min man varit i ett strid eller det andra tills han äntligen lämnade mig för en ung dam. Jag kände att mitt liv var slut och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin pappa igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärtor som plågar mitt hjärta, mitt hjärta var fyllt av sorger och smärtor eftersom jag var verkligen kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och vill alltid att han skulle komma tillbaka till mig, tills jag en dag träffade en bra kompis som också var i en situation som jag men hennes problem var hennes förälskare som hon hade en oönskade graviditet för och han vägrade ta ansvar och dumpade henne. hon berättade för mig att mina var ett litet fall och att jag inte skulle oroa mig alls, så jag frågade henne vad som var lösningen på mitt problem och hon gav mig den här stora manens e-postadress. Jag tvivlade på om den här mannen var lösningen, jag kontaktade den här stora mannen och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde dem alla, han berättade för mig att vänta på bara 72 timmar och att min man kommer att krypa på knäna bara för förlåtelse så gjorde jag troget vad den här stora mannen bad mig göra och säkert efter 72 timmar var han tillbaka till mig igen kontakta Dr Agadaga för hjälp idag på agadagaspiritualhome@gmail.com

  SvaraRadera
 11. TACK TO GREAT DR Sunny för att lösa mina problem är hans e-post (drsunnydsolution1@gmail.com
  jag heter Miss Fatima, jag var gift med min man i 5 år vi bodde lyckligt tillsammans i år och inte förrän han reste till Australien för en affärsresa där han träffade den här tjejen och sedan dess hatar han mig och barnen och älskar hennes enda. så när min man kom tillbaka från resan sa han att han inte vill se mig och mina barn igen så han körde oss ur huset och han skulle nu till Australien för att se den andra kvinnan. så jag och mina barn var nu så frustrerade och jag bodde bara hos min mamma och jag var inte behandlande bra eftersom min mamma blev gift med en annan man efter min fars död så mannen som hon blev gift med behandlade inte henne bra, jag och mina barn var så förvirrade och jag letade efter ett sätt att få min make hemma eftersom jag älskar och vårdar honom så mycket, så en dag när jag surfar på min dator såg jag ett vittnesbörd om detta stavningsklippare DR Sunny, vittnesmål delas på internet av en dam och det imponerar på mig så mycket jag tycker också om att prova. Först var jag rädd men när jag tänker på vad jag och mina barn passerar så kontaktade jag honom och han berättade för mig att stanna lugn i bara 24 timmar som min man ska komma tillbaka till mig och till min bästa förvåning fick jag ett samtal från min man på den andra dagen frågar efter barnen och jag ringde DR Sunny och han sa att dina problem har löst mitt barn. så här var hur jag får min familj tillbaka efter en lång stress att bromsa upp av en ond kvinna så med all denna hjälp från DR Sunny, jag vill att alla på detta forum ska gå med mig för att säga ett stort tack till DR Sunny och jag kommer också råd för någon i sådana eller liknande problem eller någon form av problem bör också kontakta honom, hans email är) (drsunnydsolution1@gmail.com) han är lösningen på alla dina problem och problem i livet. än en gång är hans e-postadress (drsunnydsolution1@gmail.com)

  Han är specialiserad i den följande spellen.

  (1) Om du vill ha din ex tillbaka.

  (2) om du alltid har dåliga drömmar

  (3) Om du vill bli befordrad på ditt kontor.

  (4) Om du vill att kvinnor / män ska springa efter dig.

  (5) Om du vill ha ett barn.

  (6) Om du vill vara rik.

  (7) Om du vill knyta din man / fru för att vara din för evigt.

  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.

  (9) Hur du har blivit scammed och du vill återställa du förlorade pengar.

  (10) om du vill stoppa din skilsmässa.

  (11) om du vill skilja din man

  (12) om du vill ha dina önskemål.

  (13) Graviditet stava för att bli gravid baby

  (14) Garantera att du vinner de oroliga domstolsförhållandena och skilsmässa oavsett hur vilket stadium

  (15) Avbryt ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.

  (16) om du har någon sjukdom (H I V), (CANCER) eller någon sjukdom.

  (17) om du behöver böner för avlossning för ditt barn eller dig själv.

  återigen se till att du kontaktar honom om du har några problem han hjälper dig. hans email adress är (drsunnydsolution1@gmail.com) kontakta honom omedelbart .... ring eller whatsapp honom nummer på +2348077620669

  SvaraRadera