söndag 13 augusti 2017

Bloggen saktar in

 
Skrev för några veckor sedan att bloggen kommer att sakta in framöver. Och framöver, det är nu. Det handlar helt enkelt om att tiden inte kommer att finnas framöver. Föräldraledigheten är slut, och det är dags att börja jobba igen, och det med mer ansvar än tidigare.

Färre inlägg. Så här långt har jag haft stommen i ett inlägg varje söndag, och ibland har det blivit fler, ofta sådär 6-7 inlägg i månaden. Ibland ännu fler på resor och så. Framöver blir det normlt inte mer än ett i månaden. Ibland kanske två.

Inga djupdykningar. Att göra djupare företagsanalyser tar tid, och jag vill att det jag lägger ut ska hålla en bra nivå. Inläggen framöver lär inte bli djupare än de med geografiskt tema jag kört några gånger under våren. I alla fall inte under hösten. Ja, det kanske blir någon geografisk utblick, något om befolkningsutveckling och demografi, något om varför jag inte äger svenska bolag.

Uppdatering av portföljen, och sammanfattning av rapporter, de senare under fliken med samma namn, fortsätter som förut. Och att jag inte analyserar nytt på djupet innebär inte att jag slutar köpa och sälja. Tvärtom blir det nog fler köp när sparandet kan skruvas upp igen. Och det kommer jag såklart att berätta om. 

Reklamen försvinner också. Även om inkomsten är liten, så gör den bloggen till en liten bisyssla. Och det är den inte, snarare något att jämföra med en dagbok.

Var ett tag inne på att helt avveckla, men några kloka personer i min omgivning fick mig på andra tankar. Och eftersom det här är riktigt kul, kommentarerna mycket värdefulla (stort tack!), och eftersom jag kommer fortsätta att investera, så blev beslutet till slut enkelt: jag kör på, men med lägre hastighet. Hur som helst, hoppas att även den nu lite mindre ambitiösa bloggen kan tillföra något!

6 kommentarer:

Stefan Thelenius sa...

Kul att du fortsätter! Oavsett frekvens och längd på innehållet ser jag fram emot fler inlägg och diskussioner kring globalt investerande!

Jag hade själv lite funderingar kring fortsatt bloggande i samband med mitt jobbyte förra året men när man kommit "in i matchen" så brukar det ge sig huruvida man mäktar med eller ej.

Lycka till med jobbet!

Phantas sa...

Klart du inte ska avveckla! Du har varit en inspirationskälla för mig att börja leta investeringar på ovanligare marknader. Låt bloggen ligga kvar och rätt som det är så dyker det upp mer tid i livet till att djupdyka i nya intressanta aktier. Lycka till på jobbet!

Framtidsinvesteringen sa...

Tackar Tackar! Kul att höra! Jo så jag tänker, även med färre och mindre ambitiösa inlägg så är man "kvar i matchen" och kan fasa upp när tiden ges.

Framtidsinvesteringen sa...

Tackar! Och vad kul att höra! Jo så jag tänker, och rätt vad det är så dyker det upp tanke/case man vill testa och då är bloggen riktigt kul att ha kvar!

Framtidsinvesteringen sa...

Och verkligen kul att du dragit igång en blogg! Ser mycket fram emot att följa den!

Gustav sa...

Verkligen kul att du fortsätter, men synd (dock förklarligt) att bloggen går ner något i tempo.

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.